Gratis Online Demo

Et HR System er et personaleadministrations system, der har mange funktioner. Et HR System kan bruges til opbevaring af medarbejderdata, men kan også indeholde mange andre mere avancerede løsninger som rekrutteringssystemer og systemer til styring af virksomhedens interne eller eksterne processer.

Rigtig mange virksomheder, der anskaffer sig et HR System finder hurtigt ud af, at der er rigtig mange fordele ved det. Hvad det er for nogle fordele, kan du læse om i vores tidligere blogindlæg.

Desværre findes der også virksomheder, der kun kan se HR Systemerne som en ekstra omkostning i virksomheden. Det skyldes som oftest, at disse virksomheder har valgt dyre pakkeløsninger med mange avancerede funktioner og systemer, der ikke var relevante for dem.

Skal din virksomhed anskaffe sig et HR System, eller skal det gamle HR System udskiftes med en nyere model, der har flere funktioner, er der derfor nogle faktorer, I bør overveje inden, så I undgår en dyr fejlløsning.

Pakkeløsning eller modulopbygget HR System?

Pakkeløsninger behøver ikke nødvendigvis være en dyr alt-i-en løsning, som virksomheden ikke har gavn af. Der er fordele ved både pakkeløsninger og modulopbygget løsninger, og hvilket HR System du skal vælge, afhænger udelukkende af virksomhedens størrelse og behov.

Et HR System som pakkeløsning indeholder som standard en lang række funktionaliteter. Dette kan være et godt valg til store virksomheder og virksomheder, der har brug for mange forskellige systemer, der kan hjælpe med at styre og organisere medarbejderdata og komplekse virksomhedsprocesser.

Et HR System med moduler, der kan til- og fravælges er dog en god løsning til mindre og mellemstore virksomheder. Et modulopbygget HR System giver din virksomhed mulighed for at udvælge de moduler, I har brug for, og som er de mest relevante for jer. Med et modulopbygget HR System kan I kan på den måde skabe jeres egen unikke løsning, der er tilpasset jeres behov.

Hvis du vælger et HR System, der er modulopbygget, kan du desuden selv udplukke de løsninger, der er relevante. Derudover har I mulighed for at udbygge HR Systemet med flere moduler, hvis virksomheden udvides eller får flere processer, der kan være nyttige at sætte i system.

Vælg et brugervenligt HR System tilpasset virksomhedens behov

Tjeklist når du skal vælge et HR system

Når du har besluttet, om en pakkeløsning eller en modulopbygget løsning er det rette valg for din virksomhed, skal du også finde frem til, hvad HR Systemet skal indeholde af funktioner.

Her er det vigtigt at afklare, om virksomheden har enkle eller mere komplekse virksomhedsprocesser. De enkelte processer i virksomheder kan være vidt forskellige virksomhederne imellem, og derfor er det en god idé at tage udgangspunkt i ens egen virksomheds processer.

Har din virksomhed en enkel og ligefrem virksomhedsstruktur med få og simple processer, kan det være, at du skal gå en stor bue uden om HR Systemer med mange avancerede funktioner. Det er ikke nødvendigt for din virksomhed, og kan være spild af penge at investere i.

Et godt råd er at vælge et brugervenligt HR System, der passer til omfanget og kompleksiteten af virksomhedens processer. Vælger du et modulopbygget HR System, kan du eksempelvis vælge et rekrutteringssystem og en medarbejderdatabase som start og med tiden udbygge HR Systemet med flere moduler efter behov og ønske.

Overvej virksomhedens budget

Når din virksomhed har taget beslutningen om, hvilke moduler og løsninger, der skal udgøre jeres specifikke HR System, skal I finde frem til, om jeres ønskede HR System stemmer overens med jeres budget.

Sørg for at der er en overensstemmelse mellem virksomhedens processer, behov, budget og ønsker for, hvad det nye HR System skal indeholde. Du kan som nævnt altid starte i det små og udbygge dit HR System på et senere tidspunkt i takt med at virksomheden vækster og får en større økonomi.

Hos MyHRsol kan du afprøve vores løsninger gratis i 30 dage og på den måde finde frem til den bedste løsning for din virksomhed.

Vælg et HR System der lever op til GDPR

Man er omfattet af persondataforordningen, når man opbevarer enhver form for data – hvad end det er data om medarbejderne eller kunder.

Du skal derfor sikre dig, at dit HR System også lever op til persondataforordningen (GDPR), så du kan bekræfte overfor datatilsynet, at behandlingen og opbevaringen af persondata sker efter reglerne om GDPR.

Med MyHRsols løsninger er du sikret, at dit HR System lever op opbevarer og behandler persondata efter de gældende regler i persondataforordningen. Kontakt MyHRsol på 70 26 32 25 og hør nærmere om dine muligheder for et HR System med løsninger, der passer til netop din virksomhed.