Gratis Online Demo

Det er dine medarbejdere, der udgør din virksomhed. Uden dem ville virksomheden ikke fungere – så simpelt kan det siges. Uanset hvor meget arbejde, der lægges over til maskiner og systemer, skal der stadig være mennesker til at holde maskinerne ved lige og i gang.

Mennesker betyder alt for din virksomhed, uanset hvad virksomheden så end laver.

Derfor bør man som ejer og leder også investere i, at virksomhedens mennesker har det så godt som muligt og er sat i en situation, hvor de kan være mest effektive. Vi er komplekse væsner, og ingen af os er ens – alligevel er der måder at indrette sin HR-indsats på, som kan gøre det meget lettere at arbejde med virksomhedens medarbejdere.

Nøgleordet er overblik. Med det rette overblik får man som leder eller ejer mulighed for at sætte ind, hvor det giver mening, fordi man kan se, hvor der er brug for det. Man har mulighed for at følg med i sit team og de resultater, der bliver produceret, og man kan sætte rammerne for virksomhedens medarbejdere, som giver dem de bedste muligheder for at præstere.

HR foregår både før og efter ansættelsen

Det kommer nok ikke som en overraskelse for mange, men det er vigtigt at kigge på medarbejdere og deres potentiale i den eksisterende gruppe af medarbejdere, allerede inden de er kommet med på holdet. Rekruttering af de rette medarbejdere er noget af det vigtigste, en leder kan dedikere sin tid til.

Har man det rette hold, som komplementerer hinanden, kan man få det maksimale ud af den enkeltes potentiale. Det giver glade og produktive medarbejdere, og det giver både virksomheden mest muligt for lønkronerne, men det giver også en mere behagelig arbejdsplads.

Det er rart for alle at møde på arbejde, hvis man hviler i, at ens kolleger er klar til at hjælpe, at de gør deres bedste, og at de gerne vil det samme, som en selv.

Modsat kan en forkert sammensætning af medarbejdere give et arbejdsmiljø, som langt fra fremmer produktiviteten og arbejdsglæden. Det giver ikke resultater for virksomhedens produktivitet, det gør ikke noget godt for medarbejderne, og i yderste konsekvens kan det komme til at betyde noget for den måde, virksomheden bliver drevet på.

Sæt struktur på din HR-indsats med det rette HR-system

Det førnævnte overblik er noget af det, vi har allermest fokus på i vores HR-system, MyHRsol. Systemet er modulært opbygget, så det kan tilpasses dine ønsker og behov. På den måde får du hjælp til de HR-opgaver, du har brug for.

En af vores fornemmeste opgaver, uanset hvilken del af HR-opgaverne, du vil have hjælp til, er overblikket, og ved at holde fokus på modulerne, får du netop overblikket over det, du har brug for.

Systemet er intuitivt bygget op, og brugerfladen er let at navigere i, så man ikke farer vild i blindgyder af funktioner, man alligevel ikke skulle bruge. Og ønsker man at bruge flere af vores moduler, spiller de naturligvis gnidningsløst sammen, så overblikket bibeholdes – eksempelvis når en kandidat skal flyttes fra ansøger til ansat medarbejder.

En helt lavpraktisk ting som struktur hjælper på er tidsforbruget. Ved at have den rette struktur om sit HR-arbejde, kan man spare meget arbejdstid i forbindelse med HR-opgaverne, som ellers kan være tidskrævende. De fleste ledere ved, hvor tidskrævende eksempelvis rekruttering kan være eller udvikling af de medarbejdere, der udgør virksomheden.

MyHRsol er med fra rekruttering til MUS – og det er en fordel

Ved at have et samlet system til at håndtere sine HR-opgaver har man en klar fordel i, at man ikke skal skifte system for eksempelvis at rekruttere og et andet til at hjælpe med at udvikle medarbejdere – eksempelvis gennem medarbejderudviklingssamtaler, også kaldet MUS.

Ved at have det hele samlet skal man ikke bekymre sig om at overføre data, som skal læses af forskellige systemer, man har den samme måde at navigere på, uanset hvad man skal bruge.

Muligheden for at holde kandidater i systemet i rekrutteringsfasen og sammenholde dem med det eksisterende hold af medarbejdere giver en stor fordel fremadrettet. Overblikket betyder meget, og kan man begynde at sammenholde forskellige kandidater med de nuværende, får man lettere sammensat den rette gruppe.

Et online HR-system gør dit arbejde fleksibelt

Fordelen ved et system som MyHRsol ligger ikke kun i overblikket, brugervenligheden og integrationen med andre systemer, det er også en fordel, at det er et online HR-system. Ved at have sin HR-indsats online sikrer man, at ens oplysninger altid er tilgængelige.

Det sikrer et fleksibelt arbejde med HR, særligt hvis virksomheden råder over en række kontorer, eller man eksempelvis skal afholde jobsamtaler uden for egne trygge rammer.

Når systemet er online, bliver det lettere at få fat i, og MyHRsol overholder naturligvis alle regler, der blev optegnet i forbindelse med GDPR i maj 2018. Derfor behøver man ikke bekymre sig om sikkerhed og privatliv, når man bruger et online HR-system som MyHRsol, vi har taget hånd om håndteringen af data.